söndag 13 september 2009

Gemensam träning inför SUM - promenad eller löpning - Söndag 4 oktober 2009 08:30

Vi är några som tänkte reka större delar av SUM-banan och samtidigt träna promenad. Alla som vill är välkomna att ansluta.

Vi kommer att gå från starten i Björkhagen utmed SUM-banan, göra en liten avstickare till Tyresö Centrum, sedan följa banan igen till Tyresta By och därefter gå mot Brandbergen Centrum. Totalt sett blir det ca 42 km, alltså en marathondistans, för alla som orkar hänga med hela vägen.

Men det går bra att hoppa på och av varsomhelst. Alla deltar på eget ansvar. Det är viktigt att förstå att det inte finns några organiserade vätske- och matstopp på den här träningen så var och en tar med sig det man anser sig behöva.

Varför promenad? Jo, ultralöpare behöver kunna promenera effektivt och uthålligt. Det vill vi träna på. Dessutom ligger det här tillfället bara 6 dagar innan den riktiga SUM-tävlingen så det gäller att spara på krafterna.


***********************************************************************************

Jag träffade Bernt Hedlund (F&S) på Uppsala 100K. Han verkade pigg på att ta tillfället i akt och dra i en löpgrupp som alternativ till promenerandet.

Meddelande från Bernt:

Meddelande från Friskis och Svettis Bernt:
Vi som joggar gör så här Smiley

Samling vid Björkhagens T-bana 11:30

Tunnelbana går från Skanstull 11:19

Tempo ca 6 min/k

Vi passerar Sandakällan efter 7k
"Lunch" i Alby 13:30; fika o mat finns, löpt 15k då. Där finns en buss till stan.
Sedan får vi springa utan störande moment som kiosker, vattenkranar och busshållplatser Smiley
Detta är därför ett utmärkt tillfälle att använda fina vätskesäcken Smiley
Vid 15-tiden kommer vi ifatt vandrarna och då avgör vi hur vi vill fortsätta joggen. Nästa buss/fik finns vid Tyresta By, för oss vid totalt 35k.

Km 2-8 och 15-17 är teknisk löpning på stig med några rejäla backar. Där tar vi det lungt.
Övrigt är grus-, skogs och asfaltsvägar med några rejäla backar.

Det är väldigt fint och vi springer inte ifrån någon Smiley

Bernt

***********************************************************************************

Tidsschema (promenadgänget alltså):
-------------------------------------------


08:30 Start Björkhagens T-banestation
- Promenad utmed SUM-banan upp till Tyresö C 13 km

11:00-11:30 Depåstopp Tyresö C, lunch, fylla på förråd etc.

11:30 Start från Tyresö C
- Rask promenad utmed SUM-banan via Brakmaren (10 km) och Åva (16 km) ned mot Tyresta By ca 22-24 km räknat från Tyresö C

16:30 Framme i Tyresta By (totalt ca 37 km). Härifrån går buss 834 till Handenterminalen 16:50 och 17:50 (= sista bussen).

16:30 - 17:30 Följer SUM-banan vidare mot Trollbäcken o Brandbergen till vi når 42195 meter och därmed har gjort en maradistans. Från Brandbergen går det massor med bussar Toutes Directions.

-----

Det blir alltså en heldag i härligt höstväder med vackra färger, sköna vyer och trevligt sällskap.

Den som tycker det är för mycket kan välja att antingen gå med från start till Tyresö C och bryta där, eller starta i Tyresö C eller hoppa av och på var än det passar.

Den första biten från Björkhagen till Tyresö Centrum (13 kilometer) går vi i en takt som alla hänger med i. Efter Tyresö C försöker vi promenera lite mer forcerat för att hinna runt innan skymningen lägger sig.

Underlaget är växlade. Vissa avsnitt är backiga, andra är skogstigar med rötter och stenar. Mest är det asfalt- och grusväg.

Bra skor och kläder är A och O. Regn är inget hinder utan snarare en extra komponent att lägga till träningsprogrammet. Det kan vara klokt att ta med sig en omgång torra kläder att byta med. Slå in dem väl i tät plastpåse.

***VIKTIGT***

Ta med egen utrustning inkl proviant. Mellan Alby friluftsgård och Tyresta By (18 km) finns inga egentliga ställen att fylla på vätska. I Åva finns iofs vattenpumpen vid Åva Träsk om man vill göra en 0.5 km avstickare dit.

Från Nyfors går buss 873 till Gullmarsplan via Tyresö C. Mellan Nyfors och Tyresta By finns det inga kollektivtrafikalternativ. Taxi är ett nödalternativ - tag med mobiltelefon och kreditkort.

Om man tänker gå runt och flanera, fotografera, plocka svamp, titta på höstlöv osv. och därmed inte hinner till Tyresta By före 16:30 så rekommenderar jag att man tar man med sig en bra fick- eller pannlampa.

Jag kommer att ha en mobiltelefon med mig som har nr 0703861862. Det är mitt löparabonnemang som alltså bara är påslaget under den här träningsdagen, så lämna inga oanständiga förslag på det numret för då lär jag missa det - och det vore ju synd.

Karta här: http://www.funbeat.se/tracks/shownonav.aspx?RouteID=226935

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar